ПОМОРИЕ - АНТИЧЕН, РОМАНТИЧЕН, ВЕЧЕН!

Хоро край поморийския бряг

2015-06-22 12:00:00

Народният танц е своеобразно изкуство и неразделна част от  съкровищницата на българския фолклор. Чрез фестивалът „Хоро край поморийския бряг”, градът ни  ще преоткрие красотата на това богатство и за шести път ще се превърне в сцена за танцови състави от всички краища на България.

Надиграването ще започне на 27 юни от 16:00 часа, с дефиле  на участниците от кафе „Градина” до площад „Св. Св. Кирил и Методий”.  Съставите ще демонстрират майсторски умения в хорото, както с масов танц, така и самостоятелно. На централния градски площад ще се извият традиционни хора от различните етнографски области в страната: Северняшка, Тракийска, Пиринска, Добруджанска и Шопска.

Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. Целта на мероприятието, организирано от СНЦ Танцов клуб „Чайка, със съдействието на Община Поморие, е да събере любители на българското хоро, чието родолюбие съхранява ценното фолклорно богатство, да популяризира танцовите клубове, които да обменят опит помежду си.

Заповядайте!

Коментари през Фейсбук